До кінця 2019 року ціни і зарплати будуть зростати - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця 2019 року ціни і зарплати будуть зростати - аналітики

Казна та Політика
1586
До кінця року залишилося менше 100 днів. Консенсус-прогноз основних економічних показників у країні на IV квартал представили аналітики: керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин, незалежний економіст Іван Нікітченко і аналітик Альтернативного експертного уряду Валентин Землянський.
Всі експерти прогнозують зростання цін, в результаті річна інфляція може досягти 8%, прискорившись більш ніж удвічі.
“У IV кварталі сезонно зростають ціни, – нагадав Землянський. – З урахуванням цього річна інфляція складе 8-9%, а якщо подорожчає імпортний газ, то і вище”.
Шевчишин додав, що драйверами інфляції залишиться продуктовий кошик і статті, пов’язані з регульованими тарифами та акцизами: пальне, спиртне, тютюн. На його думку, додатковими факторами може виступити більш жорсткий контроль фіскальних органів і митниці до імпортних товарів, що в разі формування внутрішнього дефіциту або легалізації каналів призведе до зростання відпускних цін. Зросте і зарплата, але середня, а не у всіх.
“Завдяки масовій трудовій міграції зростання зарплат продовжиться, позаяк роботодавцям треба утримувати кваліфіковані кадри, – каже Нікітченко. – Середня зарплата в грудні може скласти 12-12,5 тис. грн”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас