В "Слузі народу" анонсували закон про префектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Слузі народу" анонсували закон про префектів

Казна та Політика
880
В Україні планують провести нову адміністративну реформу, яка передбачає введення префектів на місцях.
Про це розповів перший заступник голови фракції “Слуга народу”, члена комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко в інтерв’ю.
За його словами, планується, що після проведення реформи райони будуть укрупнені в 100 округів, в яких не буде обраної влади, і буде префект, у віданні якого – 10-15 громад його округу.
На рівні області, за словами депутата, працюватиме виконавчий орган обласної ради, якому і будуть передаватися повноваження.
“Ми хочемо перейти до формату executive, щоб був призначуваний обласною радою, наприклад, глава, який за конкурсом відбирає собі заступників. І вони всі стануть свого роду держслужбовцями”, – розповів Корнієнко.
Також, за його словами, планується прийняти закон про службу в органах місцевого самоврядування, щоб “зняти деякі обмеження, але захистити соціальні гарантії для місцевих чиновників, і менше їх політизувати”. В тому числі, наприклад, заборонити депутатам входити до цих виконкомів.
Щодо префектів, за словами депутата, вони будуть призначатися президентом за поданням Кабміну на рівні областей і округів. Функціонально і організаційно вони будуть підпорядковуватися Кабміну.
“Він – держслужбовець, координує роботу центральних органів виконавчої влади на місцях і стежить за законністю рішень органів місцевого самоврядування”, – розповів депутат, зазначивши, що закон про префекта – це буде окремий закон, який зараз доопрацьовується.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас