В Україні посилиться покарання за відмову в пільговому проїзді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні посилиться покарання за відмову в пільговому проїзді

Казна та Політика
691
Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №0893 “Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян”.
За це рішення проголосували 303 народних депутата з 385, зареєстрованих у сесійній залі.
Документ спрямований на те, щоб штраф, який накладається на перевізників за відмову у безкоштовному проїзді учасникам бойових дій, ветеранам був збільшений.
У пояснювальній записці до законопроекту підкреслюється:
  • Безпідставна відмова перевізників від передбаченого законом пільгового перевезення громадян обумовлена в тому числі і недостатньо жорсткою санкцією за це правопорушення.
  • Зараз адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян – 136 гривень.
Що зміниться:
  • Збільшення санкції за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян з боку водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності.
  • Планується визначити, що це правопорушення спричиняє накладення на водіїв транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень.
При цьому в першому читанні закон передбачав штраф у розмірі 150 таких мінімумів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас