АМКУ зобов’язав КМДА повернути 35 млн грн незаконної держдопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов’язав КМДА повернути 35 млн грн незаконної держдопомоги

Казна та Політика
281
Антимонопольний комітет (АМКУ) зобов’язав Київську міську держадміністрацію (КМДА) повернути незаконну державну допомогу у розмірі 35 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Комунальні підприємства (КП) Києва «Спецжитлофонд», «Інженерний центр», «Житлоінвестбуд-УКБ» і «Житло-сервіс» повинні повернути місту 35 млн грн, які ці КП за згодою міської влади незаконно залишили собі в якості «утримання служби замовника». Кошти, за які підрядні організації здійснюють роботи, не є державною допомогою, тобто, жодних загроз будівництву та реконструкції немає.
Мова йде про 2,5% коштів, виділених в рамках затвердженої Київською міською радою Програми економічного і соціального розвитку на 2018-2020 роки чотирьом КП в якості «утримання служби замовника».
АМКУ зобов’язав КМДА повернути 35 млн грн незаконної держдопомоги
В рамках цієї програми «Спецжитлофонд» і «Інженерний центр» отримали по 270 млн грн, «Житлоінвестбуд-УКБ» – 900 млн грн, «Житло-сервіс» – 2 млн грн. Залишаючи собі 2,5%, далі вони направляли кошти підрядним організаціям, що відбираються на конкурсі.
Невиконання міськдержадміністрацією умов закону «Про місцеве самоврядування» призвело до надання незаконної держдопомоги КП, що, в свою чергу, спотворило економічну конкуренцію.
Зазначеною вище столичною програмою передбачено будівництво і / або реконструкцію закладів освіти та охорони здоров’я, об’єктів благоустрою та спортивної інфраструктури, житлових будинків (за програмою «Доступне житло» для учасників АТО), інженерних мереж, адміністративних будівель КМДА, Київського зоопарку (в 2019 році її бюджет визначено в 1,4 млрд грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас