Мін'юст США почне антимонопольне розслідування щодо Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст США почне антимонопольне розслідування щодо Facebook

Фондовий ринок
119
Генпрокурор США Вільям Барр дав доручення Мін’юсту США почати розслідування щодо Facebook у зв’язку з передбачуваними порушеннями антимонопольного законодавства.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.
Агентство відзначає, що аналогічне розслідування щодо компанії вже почала Федеральна торгова комісія (FTC) США. Крім того, діяльність медіагіганта вже розслідують генпрокурори низки американських штатів і судовий комітет Палати представників Конгресу США.
За словами джерела, Мін’юст і FTC вивчатимуть різні аспекти діяльності Facebook.
Як пояснює Bloomberg, в травні FTC і Мін’юст США поділили між собою юрисдикції над американськими IT-гігантами. Так, розслідуванням проти Facebook і Amazon зайнялася FTC, а Alphabet і Google підпали під юрисдикцію Мін’юсту. Тепер, за твердженням джерела, Барр захотів отримати нагляд за Facebook, і угода була переглянута.
Одне з джерел агентства пояснило це прагненням відомства Барра забезпечити виконання антимонопольного законодавства в США, особливо з урахуванням заклопотаності з приводу технологічних платформ.
У липні повідомлялося, що Мін’юст США почав антимонопольну перевірку найбільших американських інтернет-компаній. Тоді відомство не конкретизувало, проти яких компаній планується відкрити розслідування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас