Інвестбанкіри спрогнозували падіння вартості золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестбанкіри спрогнозували падіння вартості золота

Банківські метали
1697
Активність президента США Дональда Трампа в Twitter неодноразово впливала на вартість золота.
Про це повідомляє CNBC з посиланням на аналіз інвестбанку RBC Capital Markets.
Незважаючи на той факт, що Трамп безпосередньо про дорогоцінний метал не казав жодного слова. У 2019 році його заяви щодо загороджувальних мит на китайські товари, а також звинувачення на адресу Федеральної резервної системи (ФРС) підняли вартість золота на 16,5%.
Як відомо, Трамп прямо вимагав від ФРС більшої рішучості в частині зниження ставки і, відповідно, курсу долара. З тим, щоб надати підтримку американським експортерам. Однак зниження показника зазвичай викликає прискорення інфляції і зростання котирувань золота.
«Хоча точно вирахувати вплив заяв Трампа щодо Китаю, торгівлі і ФРС на вартість золота неможливо, ми припускаємо, що саме вони стали одним з ключових чинників цінових стрибків металу з кінця 2018 року», – розповідає експерт банку Крістофер Лурні.
У RBC, втім, упевнені, що висхідний ціновий тренд незабаром розвернеться. Навіть з огляду на президентські твіти, аналітики розраховують, що до кінця 2019-го метал в порівнянні з торгами 24 вересня подешевшає на 3% і буде торгуватися по $1,474 за тройську унцію ($52 за грам).
Варто відзначити, що саме 24 вересня золото зросло в ціні до двотижневого максимуму. Вартість дорогоцінного металу збільшила новина про те, що представники Демократичної партії в конгресі планують обговорити імпічмент Дональда Трампа. Вересневі ф’ючерси на дорогоцінний метал на COMEX відзначилися зростанням на 0,6%, – до $1,532 тис. за тройську унцію
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас