Ще один банк отримав право зберігати запаси готівки Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один банк отримав право зберігати запаси готівки Нацбанку

Казна та Політика
909
Акціонерне товариство “Перший Український Міжнародний Банк” (АТ “ПУМБ”) стало четвертим банком, який зможе здійснювати операції із запасами готівки Національного банку України, а також забезпечуватиме банки в регіонах готівкою та прийматиме від них її надлишки та зношені банкноти.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Відповідне рішення № 718-рш ухвалило Правління Національного банку України 23 вересня 2019 року.
Нагадаємо, що Національний банк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки відповідно до низки критеріїв.
ПУМБ” письмово звернувся до Національного банку про намір стати уповноваженим банком по зберіганню запасів готівки регулятора та надав необхідну інформацію.
Зокрема, банк має 28-річний досвід роботи з організації касового обслуговування та 6-річний досвід здійснення перевезення валютних цінностей та інкасації коштів з використанням найсучасніших технологій.
Таким чином, Національний банк продовжує делегувати банкам частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, у межах реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні. Це дасть можливість поступово перейти від частково делегованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас