Фінансові установи більше не зможуть вказувати в рекламі неправдиві відсоткові ставки - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові установи більше не зможуть вказувати в рекламі неправдиві відсоткові ставки - Нацбанк

Казна та Політика
1307
Після ухвалення закону про захист прав споживачів фінансових послуг банки та фінансові установи більше не зможуть вказувати у рекламі неправдиві відсоткові ставки за кредитами та депозитами.
Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій, коментуючи ухвалення Радою закону про захист прав споживачів фінпослуг.
“Реальні відсотки, які іноді у сотні разів перевищують зазначені в рекламі, можуть ставити людей у неочікуване, скрутне становище, підвищуючи соціальну напругу, – прокоментував ухвалення Закону голова Національного банку Яків Смолій.
Одна з головних новацій закону – обов’язкове розкриття інформації про реальну вартість фінансових продуктів та послуг.
Документ покладає на Національний банк зобов’язання із захисту прав споживачів фінансових послуг та надає йому інструменти регулювання поведінки учасників фінансових ринків щодо клієнтів.
«Це має позитивно вплинути на вартість кредитів, адже з ринку буде усунута асиметрія інформації, і фінустанови почнуть конкурувати не рекламними, а реальними ставками», – додав голова НБУ.

Довідка Finance.ua

  • За 2018 рік Національний банк отримав понад 13 тис. скарг від споживачів, обурених якістю фінансових послуг. Через відсутність відповідного мандату НБУ не мав можливості ані попередити зловживання, ані вжити заходів до порушників.
  • Україна стане 120-ю країною, де держава забезпечуватиме захист прав споживачів фінансових послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас