У Київській області відкрили завод-фракціонатор вартістю $75 млн (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області відкрили завод-фракціонатор вартістю $75 млн (фото)

Фондовий ринок
1370
20 вересня 2019 року в Білій Церкві компанія Biopharma відкрила інноваційний завод-фракціонатор, що не має аналогів у Східній Європі.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Унікальна технологія, яка дозволяє виготовляти препарати, що рятують життя, втілена завдяки передовим дослідженням та розробкам, обладнанню з GMP-сертифікацією та інвестиціям, що перевищують 75 мільйонів доларів”, – ідеться в повідомленні.
Проєктна потужність підприємства дозволяє переробляти до одного мільйона літрів плазми на рік. Такий обсяг повністю забезпечить внутрішні потреби країни у препаратах крові, що є важливим елементом національної безпеки та збереження здоров’я громадян. За рахунок заміщення імпортних поставок українською продукцією високої якості держава заощаджуватиме близько $100 млн на рік.
Крім того, запуск нового заводу дозволить Biopharma подвоїти суму податків до місцевого та державного бюджетів і зробить компанію найбільшим платником податків у Білій Церкві, який сплачуватиме сумарно більше, ніж всі місцеві підприємства разом.
“Фонд EEGF II під управлінням Horizon Capital, та голландський банк розвитку FMO інвестували в Biopharma у 2012 році для вирішення серйозної проблеми, коли 120 тонн плазми крові викидалися щороку та не перероблялися в життєво важливі ліки через те, що подібного заводу в Україні не існувало. Нас привабило бачення акціонера Костянтина Єфименка, а завдяки його лідерству та відданості, а також завдяки іншим акціонерам Компанії та чудовій управлінській команді, це бачення стало реальністю”, – додала засновниця та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна.
На новому заводі встановлено обладнання світових виробників галузі: Stilmas, Olsa, GEA Westfalia, General Electric healthcare, Pall, Steriline. Підприємство має три лінії з випуску альбуміну, імуноглобуліну та препаратів фактора VIII, які необхідні в тому числі для лікування раку, гемофілії, важких травм і опіків, а також для лікування вагітних.
У Київській області відкрили завод-фракціонатор вартістю $75 млн (фото)

Довідка Finance.ua:

  • Biopharma — вітчизняна імунобіологічна фармацевтична компанія, яка розробляє та продукує препарати з плазми донорської крові людини, рекомбінантні препарати, пробіотики на основі спороутворюючих бактерій, а також традиційні лікарські засоби.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас