У Раді спрогнозували, скільки землі продаватимуть в Україні після скасування мораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді спрогнозували, скільки землі продаватимуть в Україні після скасування мораторію

Аграрний ринок
1706
Після запланованого на осінь 2020 року відкриття ринку землі в Україні буде продаватися близько 3% сільськогосподарських земель на рік.
Такий прогноз озвучив глава комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Сольський (фракція “Слуга народу”) на конференції з реформи управління земельними відносинами, пише Сегодня.
“Те, що ми бачимо, з емфітевзису (спосіб обійти земельний мораторій. – Ред.), договорів оренди і очікувань – приблизно 3% земель на рік буде продаватися. Це наша статистика, і вона збігається зі статистикою країн, які мають схожу історію. В Молдові та інших країнах, де відбулося розпаювання, населення продає близько 3-4% земель на рік. Ринок вже існує”, – сказав Сольський.
За його словами, в Україні за останні три роки укладено договори емфітевзису та інші договори більше ніж на 40 років на 1,2 млн га.
“З 3 млн га земель особистого селянського господарства (не під мораторієм. – Ред.) за останні два роки вже продано 900 тис., в тому числі компаніям, фермерам”, – сказав депутат, зазначивши, що за останні п’ять-сім років не спостерігається укрупнення великих підприємств або зникнення дрібних.
“У всіх підприємств і фермерів у 99% договорів є право на купівлю цих земель”, – додав він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас