IBM готує 53-кубітний квантовий комп’ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM готує 53-кубітний квантовий комп’ютер

Технології&Авто
894
Нова система, яка повинна з’явитися в середині жовтня, стане найбільшим універсальним квантовим комп’ютером, доступним для зовнішнього використання.
Про це повідомляє TechCrunch.
Нова машина буде частиною нового обчислювального центру IBM Quantum в штаті Нью-Йорк. Новий центр, який по суті є центром обробки даних для квантових машин IBM, також буде мати п’ять 20-кубітних машин, але це число зросте до 14 протягом наступного місяця.
IBM відзначає, що нова 53-кубітна система вводить низку нових методів, які дозволяють компанії запускати більші і надійні системи для хмарного розгортання. Вона отримала більш компактну електроніку для поліпшення масштабування і зниження частоти помилок, а також новий дизайн процесора.
«Єдина мета — досягти того, що ми називаємо Quantum Advantage, створити потужні квантові системи, які в кінцевому підсумку можуть вирішити реальні проблеми, що стоять перед нашими клієнтами, які не можуть бути вирішені, якщо використовувати тільки сучасні класичні методи. Я вважаю, що мета досяжна », — сказав Даріо Гіль, директор IBM Research.
Той факт, що IBM зараз відкриває ці квантові обчислення для третіх осіб, є досить хорошим показником того, наскільки серйозно компанія ставиться до своїх квантових розробок. Компанія вже уклала 80 партнерських угод з комерційними клієнтами, академічними установами та дослідницькими лабораторіями. Деякі з них почали використовувати доступні машини для вирішення реальних проблем, хоча сучасний стан квантових обчислень ще не зовсім готовий для вирішення будь-чого, крім тестування основних алгоритмів.
Суть технології квантових комп’ютерів полягає в тому, що комп’ютери нового покоління будуть використовувати кубіти в якості мінімальної одиниці інформації. На відміну від звичних нам бітів, кубіти можуть перебувати в двох станах одночасно і обробляти набагато більше інформації.
Ключовою проблемою квантових комп’ютерів залишаються надзвичайно низькі температури, при яких частки надпровідних матеріалів можуть переходити в квантовий стан і виробляти необхідні електричні імпульси.
Квантові обчислення можна проводити в температурних умовах, близьких до абсолютного нуля (мінус 273 градуса за Цельсієм), але, щоб отримати дані про результати цих обчислень, потрібно підключити надпровідники до звичайних комп’ютерів, які, природно, поки не можуть працювати при таких низьких температурах.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас