Стало відомо, коли українцям чекати на початок опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли українцям чекати на початок опалювального сезону

Енергетика
14352
Увімкнення опалення повністю залежить від органів місцевого самоврядування кожного регіону, а саме від того, наскільки вчасно вони вирішать стратегічні питання та погасять борги перед Нафтогазом.
Альона Бабак, міністр розвитку громад і територій України, повідомила про необхідність вчасного початку опалювального сезону у кожному місті.
На зустрічі з Верховною Радою та Кабміном Володимир Зеленський зазначив, що профільні відомства зобов’язані доповісти про ситуацію щодо підготовки до сезону опалення до 20 вересня. Вони мають повідомити відповідні органи про графік накопичення газу та вугілля, а також про готовність кожного регіону до зими. Після цього щотижня має відбуватися моніторинг цих складових.
Законодавство України передбачає початок опалювального сезону у період, коли середня температура повітря за 3 доби не перевищує 8°С.
Однак опалення в деяких містах у зимовий період досі під питанням через їх значні борги перед Нафтогазом. Компанія оприлюднила список виробників тепла, які порушують вимоги щодо мінімальної оплати для постачання їм газу.
Зі списком міст та підприємств із заборгованістю можна ознайомитися за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • До 25 вересня споживачі можуть здійснити передплату на газ для опалювального сезону за літньою ціною.
  • Нині ціна газу, за якою Нафтогаз продає його у вересні газзбутам та постачає споживачам за ПСЗ, визначена на рівні 4 493,64 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас