ВР скоротила перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР скоротила перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню

Казна та Політика
689
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» (1050).
За таке рішення проголосували 349 депутатів.
«17 вересня на своєму вечірньому засідання комітет з питань цифрової трансформації розглянув законопроект №1050. Від народних депутатів надійшло 16 правок та пропозицій до законопроекту. На засіданні комітету 13 правок було враховано, одна – врахована редакційно», – зазначив, заступник голови комітету ВР з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко,
Він також зауважив, що ухвалення змін, що містяться в законопроекті, «дозволить запровадити простий та дієвий механізм започаткування діяльності для суб’єктів господарювання, які бажають здійснювати діяльність у сфері телекомунікації, а також наблизить законодавство України до законодавства ЄС».
Законопроєктом пропонується замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на надання повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності.
Також варто додати, що даний законопроєкт був ухвалений парламентом в першому читанні 10 вересня 2019 року. Тоді ж було ухвалене рішення про скорочену процедуру його підготовки до розгляду у другому читанні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас