В Україні запустили проект 3D-сканування пам'ятників архітектури Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили проект 3D-сканування пам'ятників архітектури Києва

Фондовий ринок
388
В Україні запустили соціальну ініціативу по 3D-сканування пам’ятників архітектури Києва за допомогою технології лазерного сканування.
Ініціатива запущена українською компанією EverScan і активістами проекту «Мапа реновації».
“У Києві багато занедбаних історичних будівель, які можуть зникнути з карти міста — їх замінять нові торгові центри або житлові комплекси. Щорічно в місті зникають архітектурні комплекси минулих століть, змінюючись багатоповерховими будинками або торговими центрами. Наприклад, ми вже втратили «Соцмісто» — унікальний котеджний квартал старої забудови біля станції метро «Чернігівська», побудований за зразками архітектури північної Німеччини”, – повідомляють в компанії EverScan.
Фахівці вибрали для проекту значущі архітектурні об’єкти, які знаходяться в зоні ризику. Першими відсканують:
  • садибу Сікорського, у дворі якої Ігор Сікорський сконструював першу модель вертольота (вул. Ярославів Вал, 15б),
  • двоповерховий відселений будинок, побудований в 1902 році за проектом відомого київського архітектора Іполита Ніколаєва. На початку минулого століття тут розміщувалося відділення поліції (вул. Січових стрільців, 91),
  • урядову дачу УРСР, яка є зразком архітектури 1930-х. (Проспект Перемоги, 82б/82г).
Компанії планують відсканувати 10 об’єктів до кінця 2019 року.
“Наступний крок для EverScan — накопичення відсканованих об’єктів і створення повної цифрової карти міста з високим рівнем деталізації і інтеграцією систем аналітики. Це може стати новим етапом у розвитку напрямку Smart City”, – додали в компанії.

Довідка Finance.ua:

  • «Мапа реновації» — проект, заснований київськими активістами для створення інтерактивної карти занедбаних історичних будівель Києва і відстеження розвитку подій навколо них, а також для залучення киян до збереження культурної спадщини міста.
  • EverScan – єдина компанія в Україні, що володіє досвідом у зборі та обробці даних за допомогою лідарного і наземного лазерного сканування. Ці технології допомагають швидко створювати високоточні цифрові копії об’єктів будь-якої складності, вимірювати обсяги сипучих матеріалів, проводити інженерно-геодезичні роботи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас