У Словаччині запустили двоповерхові поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Словаччині запустили двоповерхові поїзди

Світ
1242
Чеська компанія RegioJet вперше в Словаччині запустила двоповерхові вагони на неелектрифікованому маршруті Братислава-Комарно.
Два потяги з п’ятьма вагонами кожен дозволять наростити пропускну спроможність на жвавому регіональному маршруті між Братиславою, Дунайською Стредою і Комарно.
RegioJet запустила двоповерхові вагони 16 вересня, вони курсують у ранкові та вечірні години пік. Поїзд складається з тепловозів Eurorunner виробництва Siemens Mobility і двоповерхових вагонів, які раніше використовувалися DB Regio біля Мюнхена.
Щоб отримати дозвіл на експлуатацію таких вагонів і локомотивів в словацькій мережі, компанії знадобилося півроку.
RegioJet став першим оператором в Словаччині, який використав двоповерхові поїзди на регіональному неелектрифікованому маршруті. Два двоповерхові поїзди з п’ятьма вагонами дозволяють RegioJet збільшити пропускну спросожність на популярній регіональній лінії, що з’єднує Братиславу з Дунайською Стредою і Комарно.
RegioJet надає послуги PSO на лінії Братислава-Дунайська Стреда-Комарно з 2011 року. Раніше маршрут був непопулярним, але до сьогоднішнього дня став найбільш жвавою одноколійною залізницею в країні.
Час у дорозі від Братислави до Комарно, яке розташоване поруч з угорським кордоном, становить понад 2 години, поїзди курсують цим маршрутом щогодини, і з 20-хвилинними інтервалами в години пік.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас