Сертифіковано перші пристрої з підтримкою новітнього стандарту Wi-Fi 6 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сертифіковано перші пристрої з підтримкою новітнього стандарту Wi-Fi 6

Технології&Авто
897
У розвитку технології Wi-Fi зроблено черговий крок – 16 вересня почала роботу програма сертифікації Wi-Fi CERTIFIED 6.
Сертифікація за цією програмою гарантує відповідність обладнання специфікації IEEE 802.11ax, що визначає новий стандарт бездротової технології Wi-Fi 6.
Для пристроїв Wi-Fi 6 обов’язковою є підтримка двох частотних діапазонів – 2,4 і 5 ГГц. Це забезпечує більшу пропускну спроможність і вдвічі більше просторових потоків у порівнянні з попередніми стандартами технології. Внесені в новому стандарті поліпшення, як повідомляється у відповідному прес-релізі Wi-Fi Alliance, дозволяють «істотно підвищити загальну продуктивність мережі Wi-Fi в складних умовах з великою кількістю підключених пристроїв».
Простіше кажучи, в таких місцях як стадіони, аеропорти ітощо, зв’язок буде надійнішим, а швидкість – вищою. Теоретична максимальна швидкість для Wi-Fi також збільшується – з 3,5 Гбіт/с до 9,6 Гбіт/с, але ці цифри не мають великого значення, оскільки в звичайних домашніх умовах таких швидкостей не отримати.
Першим смартфоном, який отримав сертифікат Wi-Fi 6, став Samsung Galaxy Note10. Нові смартфони iPhone 11 на момент надходження в продаж цієї п’ятниці, 20 вересня теж повинні бути сертифіковані за стандартом Wi-Fi 6.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас