Міжбанк: що може "налякати" курс в п'ятницю 13-го — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що може "налякати" курс в п'ятницю 13-го

Валюта
4853
Цієї п’ятниці ситуація на валютному ринку знову не залишить байдужими нікого: ні клієнтів, ні фінансистів. Зміцнення гривні останніх днів за рахунок активних продажів валюти нерезидентами не на жарт “налякало” експортерів.
Вони змушені підлаштовуватися під реалії сьогоднішніх днів і бути все більш поступливими щодо курсу. У нерезидентів свій інтерес – вони просто заробляють гроші на все ще дуже високоприбуткових за міжнародними мірками українських ОВДП і їх мало цікавлять наслідки падіння курсу для української економіки і бюджету.
Користуються ситуацією і покупці валюти – імпортери. Особливо – постачальники енергоносіїв. Вони заробляють додатковий прибуток як за рахунок падіння цін на нафту і газ на світових ринках, так і за рахунок додаткового курсового бонусу через низький курс. Адже при зниженні загальної собівартості для них покупок енергоносіїв – особливо цінники на заправках і в рахунках населенню і підприємствам вони не знижують.
Сьогодні продовжиться гра «на зниження» як з боку прямих покупців валюти, так і з боку спекулянтів.
Дефіцит гривні дозволяє покупцям практично диктувати свої умови на торгах, а єдиним союзником для валюти (як це не парадоксально) – є НБУ. Він викуповує долар в досить великих обсягах, чим і утримує курс від ще більш істотного обвалу. Сьогодні головним покупцем надлишку валюти знову буде Нацбанк, який продовжить працювати на торгах через Matching.
За рахунок п’ятничного ефекту закінчення тижня – «Мінфін» очікує обсяг операцій на міжбанку в межах до 190-210 млн доларів при укладенні до 370-410 угод і прогнозує продовження активних спроб гри “на пониження” як з боку спекулянтів, так і прямих покупців валюти.
За нашими розрахунками курс долара 13 вересня перебуватиме в межах коридору 24,55-24,75 гривень. Нижче рівня в 24,55 гривень курс не піде через нові інтервенції регулятора з викупу валюти.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,75 / 24,78
євро – 27,31 / 27,34
російський рубль – 0,3803 / 0,3808
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас