Рада ухвалила за основу законопроект про об'єднання звітності з ЄСВ та ПДФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила за основу законопроект про об'єднання звітності з ЄСВ та ПДФО

Казна та Політика
1180
Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №1057 про об’єднання звітності з єдиного соціального внеску (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Законопроект підтримали 318 народних депутатів при необхідних 226 голосах.
“Нам нічого не заважає об’єднати звітність цих двох платежів для підприємців. Для фізосіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, пропонуємо зробити річну звітність, для інших – місячну. Це перший крок для уніфікації цієї звітності”, – сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
У свою чергу, народний депутат Ніна Южаніна зазначила, що звітність з ПДФО зараз є щоквартальною, а ЄСВ – помісячною. Таким чином, обсяг звітності збільшиться, оскільки в ній потрібно буде передбачати логічну синхронізацію рядків за ПДФО.
“База оподаткування ПДФО та ЄСВ сходяться тільки щодо оплати праці. У всіх інших виплатах вона інша, причому ПДФО іноді здається за місцем розміщення підрозділу, а іноді – за місцем реєстрації юрособи. А ЄСВ – завжди за місцем реєстрації юрособи”, – сказала Южаніна.
Раніше вона також зазначала, що уніфікуються, а значить, фактично зростають і штрафні санкції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас