Бухгалтер одного зі столичних ЗВО 7 років отримувала зарплату за неіснуючого співробітника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бухгалтер одного зі столичних ЗВО 7 років отримувала зарплату за неіснуючого співробітника

Кримінал
1130
У Києві судитимуть екс-бухгалтера НПУ імені М.П. Драгоманова, яка 7 років отримувала зарплату за неіснуючого співробітника ЗВО.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.
Київською місцевою прокуратурою № 10 міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього бухгалтера Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.
У прес-службі повідомили, що в 2012 році з метою заволодіння грошовими коштами, виділеними державою на зарплату працівникам закладу, підозрювана вигадала неіснуючу особу, відомості про яку внесла в програмне забезпечення для автоматизованого розрахунку заробітної плати.
Надалі протягом 2012-2019 років бухгалтер отримувала в касі університету заробітну плату замість вигаданої особи, завдавши державі збитків на суму майже 800 тис. грн.
Наразі київською місцевою прокуратурою № 10 направлено до суду обвинувальний акт стосовно неї. Дії зловмисниці кваліфіковані за ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману.
Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Також в повідомленні йдеться, що протягом досудового слідства підозрювана повернула більше половини викрадених грошей – 500 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас