У першому читанні ухвалили законопроєкт, що зобов'яже банки показувати справжні відсоткові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У першому читанні ухвалили законопроєкт, що зобов'яже банки показувати справжні відсоткові ставки

Кредит&Депозит
970
Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про захист прав фінансових послуг, яким банки зобов’яжуть розкривати інформацію про реальні кредитні ставки та комісії, які сплачують споживачі, отримуючи кредити.
За цей законопроєкт проголосували 309 депутатів.
Зазначимо, що цей законопроєкт підтримували у Національному банку України, зазначаючи, що ухвалення цього законопроєкту дозволить НБУ реально впливати на неправдиву інформацію, яку банки зазначають про свої послуги.
«Так, проведені серед банків дослідження щодо висвітлення реальної ставки з урахуванням загальних витрат за кредитом показали, що задекларована банком номінальна процентна ставка споживчого кредиту часто виявляється значно меншою від розміру реальної процентної ставки, розрахованої з включенням до загальних витрат за кредитом послуг третіх осіб, що суттєво збільшує загальні витрати за кредитом», — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
Депутати сподіваються, що новий закон допоможе споживачам побачити реальну картину вартості кредитів та підвищить рівень довіри населення до банків, страхових компаній та інших фінансових установ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас