Чи може вирости гарантована сума відшкодування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може вирости гарантована сума відшкодування вкладів

Кредит&Депозит
446
На сьогодні гарантована сума виплати становить 200 тисяч гривень. З огляду на обставини недавнього «банкопаду» і загальну обережність, клієнти не ризикують нести суми, що перевищують гарантований ліміт. А ті, хто несе більші суми, розподіляють чітко по 200 тис грн. або в різних банках або здійснюють вклади на різних членів сім’ї. Фонд планує поетапне збільшення, і до 2027 року гарантована сума повинна скласти 100 тисяч євро в гривневому еквіваленті, ідея дуже правильна (в тому ж Євросоюзі гарантована сума – 100 тис. Євро), особливо з огляду на інфляційні і девальваційні процеси, які знецінили гривню.
Банківська система в цілому стабільна, і нового «банкопаду» вже не буде, тому збільшення гарантованої суми не призведе до збільшення навантаження на ФГВФО і має позитивно вплинути на загальне збільшення обсягів депозитів в цілому по банківській системі.
Ще питання, чи не захоче Фонд збільшити розміри регулярних внесків банків. Збільшення розмірів внесків (якщо таке передбачається) додасть банкам витрат, і ці додаткові витрати в кінцевому підсумку позначаться на клієнтах банків.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас