Apple і Foxconn звинуватили в порушенні законів Китаю при виробництві iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Foxconn звинуватили в порушенні законів Китаю при виробництві iPhone

Кримінал
456
Згідно зі звітом китайської групи China Labor Watch, компанії Apple і Foxconn зараз порушують китайські закони, щоб не відставати від графіка виробництва смартфонів лінійки iPhone 11.
Оскільки проблеми безпосередньо пов’язані з Apple, компанія провела власне розслідування на фабриці Foxconn. І хоча Apple визнає деякі порушення, компанія стверджує, що все не так погано.
Одна з найбільших проблем полягає в тому, що тимчасові працівники займають 50% всієї робочої сили. Проте в китайському законодавстві чітко сказано, що в штаті компанії може бути не більше ніж 10% тимчасових працівників.
Apple, як повідомляється, працює разом з Foxconn над вирішенням цієї проблеми, однак будь-які зміни в кількості штату можуть безпосередньо вплинути на поставки iPhone 11. Представники China Labor Watch повідомляють, що Foxconn також змушує працівників працювати наднормово.
Однак Apple стверджує, що всі понаднормові зміни були добровільними.
Навіть якщо Apple і права, факт полягає в тому, що деякі з тимчасових працівників є студентами, а китайський закон не дозволяє таким працівникам брати додаткові години. Очевидно, Foxconn робить все можливе, щоб виконати всі замовлення на iPhone 11 в обумовлені строки. Це вказує на те, що Apple сподівається на сплеск продажів iPhone після досить прохолодного минулого року.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас