В "Київстарі" пояснили, чому проти відключення "сірих" телефонів за IMEI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Київстарі" пояснили, чому проти відключення "сірих" телефонів за IMEI

Особисті фінанси
7390
Питаннями “сірого” імпорту мобільних терміналів має займатися митниця, а не мобільні оператори.
“Що стосується IMEI-кодів (міжнародний ідентифікатор обладнання, IMEI код – ред.) – ми проти того, щоб відключати абонентів через те, що недобросовісний продавець продав йому “сірий” телефон. Боротьба з незаконним ввезенням і продажем мобільних телефонів – функція органів митного контролю та правоохоронців. Перекладати цю роботу на телеком-операторів – неправильно”, – сказав в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” президент компанії “Київстар” Олександр Комаров.
Він також зазначив, що для вирішення проблеми крадених телефонів існує так званий “чорний список пристроїв”, в який “трубки” потрапляють за заявою власника про крадіжку або втрату і після цього не можуть більше використовуватися в мережах операторів окремо взятої країни.
Водночас, Комаров наголосив, що ідентифікація абонентів потрібна, однак має відбуватися послідовно, в кілька етапів, з певними стимулами для абонентів з боку операторів і з боку держави.
“Ідентифікація – це, перш за все, захист самого абонента від того, що хтось може “забрати” номер і зняти гроші з картки. Чомусь наші люди цього не бояться, вони думають про міфічне стеження, а не про елементарні принципи безпеки своїх коштів”, – зазначив президент “Київстару”.
За його словами, на сьогодні в мережі “Київстар” до 15% абонентської бази – ідентифіковані клієнти.
До речі, якщо ви хочете купити новий телефон, але бракує коштів… Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит онлайн. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти і замовити кредит онлайн 🧐

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас