МАУ розраховує вийти на прибуток в 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ розраховує вийти на прибуток в 2020

Фондовий ринок
233
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) розраховує на отримання прибутку за підсумками 2020 року.
Про це повідомив глава наглядової ради авіакомпанії Арон Майберг.
“Ми припускаємо, що за результатами 2020 року вона (авіакомпанія) має значно поліпшити свою ситуацію, і завдання, яке ставиться акціонерами компанії, – це повернутися в зону прибутковості”, – сказав він.
При цьому Майберг зазначив, що компанія поліпшила свої фінансові показники в 2019 році, проте поки їй не вдалося вийти на прибутковість.
На його думку, основними проблемами авіакомпанії та інших перевізників є відсутність національних пріоритетів розвитку авіаційного транспорту, вартість аеронавігаційних послуг вища від середньоєвропейських (за 1 середньомагістральний рейс вище на 350 доларів і за 1 далекомагістральний – на 990 доларів), стягується акциз на авіаційне паливо, що збільшує вартість палива на 32 долари за тонну.
Також серед негативних факторів Майберг виділяє високу вартість позикового капіталу для українських авіакомпаній (в середньому на 8% вище в порівнянні з зарубіжними перевізниками), відсутність довгострокового фінансування, недостатня інфраструктура регіональних аеропортів, малорозвинена система інтеграції різних видів транспорту, ПДВ на внутрішніх рейсах.
Крім того, він заявив, що додаткові витрати компанії на обліт повітряного простору (Крим, непідконтрольна частина Донбасу і Росія), сплату акцизу на авіаційне паливо і завищені ставки за аеронавігаційні послуги склали 216 млн доларів з 2014 по 2019 рік.
Майберг вважає, що якщо владі не вдасться вирішити дані питання, компанія може в подальшому тільки наростити збитки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас