Валютна лібералізація: Нацбанк скасував ліміт виведення з України коштів від продажу цінних паперів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютна лібералізація: Нацбанк скасував ліміт виведення з України коштів від продажу цінних паперів (інфографіка)

Казна та Політика
1522
Нацбанк скасував щомісячний ліміт у сумі 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземними інвесторами.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Крім того, розширено перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів:
  • на поточні рахунки фізичних осіб-нерезидентів дозволено зарахування коштів в гривнях, отриманих в якості дивідендів, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів за об’єктами прав власності в Україні, що не пов’язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу.
“Зазначені послаблення разом з раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають змогу нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами як в іноземній валюті, так і в гривні. Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну”, – додали в прес-службі.
Чинний е-ліміт у 2 млн євро/рік для інвестицій юридичних осіб-резидентів за кордон поширюється також на придбання цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України.
Валютна лібералізація: Нацбанк скасував ліміт виведення з України коштів від продажу цінних паперів (інфографіка)

Довідка Finance.ua

  • НБУ продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні.
  • Від початку року скасовано вже понад 30 валютних обмежень.
  • Було скасовано обов’язковий продаж валютних надходжень бізнесом, попереднє резервування гривні для купівлі валюти та обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас