Ціни на "первинку" в Києві до кінця 2019 р. можуть вийти на докризовий рівень - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на "первинку" в Києві до кінця 2019 р. можуть вийти на докризовий рівень - експерт

Нерухомість
2117
Середня вартість пропозиції 1 кв. м на первинному ринку житлової нерухомості Києва до кінця 2019 року може зрости на 9% порівняно з минулим роком – до $1,35 тис., досягнувши, таким чином, докризового рівня 2014 року.
“З осені, в разі політичної стабілізації, очікується підвищення обсягів продажу, а до кінця року – підвищення цін до рівня докризового 2014 року”, – повідомила аналітик девелоперської компанії повного циклу City One Development Олена Ширина.
За даними City One Development, зростанню цін на ринку в першому півріччі 2019 року сприяла стабілізація і зміцнення курсу гривні.
Так, середня ціна на ринку в першому півріччі склала $1,296 тис./кв. м. У другому кварталі 2019 року гривня зміцнилася на 4%, пропорційно зросла й середня ціна на первинну нерухомість на 4%. В цілому, в першому півріччі 2019 року гривня зміцнилася на 6,2%, а середня ціна на первинну нерухомість зросла на 7,6%, зазначила експерт.
Як підрахували в компанії, протягом другого кварталу 2019 року стартували продажі в дев’яти нових ЖК c загальною заявленою кількістю квартир – близько 3,5 тис. При цьому на клас “бізнес” припало шість з них, “комфорт” – два, “економ” – один.
У розрізі районів столиці кількість об’єктів: Печерський – чотири, Дарницький – два, Шевченківський, Голосіївський і Подільський – по одному.
“В цілому, незважаючи на вибори і політичну нестабільність, в першому півріччі 2019 року ринок первинної житлової нерухомості поповнився 25 новими ЖК (з урахуванням виходу на ринок 16 нових ЖК в І кв.-2019). З них сім – в Печерському районі, представлені в класі “бізнес”, – підсумували в City One Development.
До речі, якщо ви давно мрієте про власні квадратні метри, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua завжди допоможе обрати персональний кредит онлайн. Аналізуємо вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти кредити онлайн 🧐

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас