У Норвегії запустять автономну офшорну ферму на дистанційному управлінні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії запустять автономну офшорну ферму на дистанційному управлінні

Світ
641
Норвезька компанія Arctic Offshore Farming розробила нову рибну загорожу з дистанційною системою управління, яка допоможе знизити вартість корму і мінімізувати загибель лосося від морських вошей. Установку планують випробувати біля берегів Норвегії вже в 2020 році.
За даними видання IEEE Spectrum, половина оперативних витрат, пов’язаних з вирощуванням риб, йде на їх корм. Тому пошук шляхів скорочення цих витрат і мінімізації смертності стане надзвичайно важливим напрямком роботи лососевої галузі.
У рибній загорожі Arctic Offshore Farming може одночасно міститися до 600 тис. дорослих особин, а її конструкція дозволяє рибам виживати в суворих умовах відкритого океану. Установка оснащена бездротовими датчиками, камерами для трансляції потокового відео і навіть автоматичними годівницями, які дозволять рибоводам управляти фермою віддалено. Їм потрібно буде приїжджати лише раз на тиждень або навіть два, щоб поповнити запаси корму.
Спеціальна підводна система відгодівлі допоможе скоротити витрати на електроенергію на 50%. Оскільки морські воші живуть ближче до поверхні, то необхідність проводити дезінсекцію лосося буде практично усунена. Загорожа також забезпечить рибам “великий штучний повітряний прошарок”, яка допоможе їм пристосуватися до життя під водою протягом тривалого часу.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас