Скільки виплатили тимчасово непрацездатним українцям за сім місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки виплатили тимчасово непрацездатним українцям за сім місяців

Особисті фінанси
520
За період січень-липень 2019 року Фонд соціального страхування надав фінансову допомогу через тимчасову втрату працездатності приблизно 1,6 млн українців, що оформили страхування. Фондом було прийнято й опрацьовано 2,4 млн лікарняних листків, за якими й призначалася допомога.
Про це повідомляє прес-служба Фонду.
Розмір коштів, які направили на виплати за лікарняними листками, за сім місяців складає 5,8 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 23%
У середньому сума допомоги через тимчасову непрацездатність дорівнює 271,34 грн/день , що свідчить про її зростання на 28,2%.

Довідка Finance.ua:

  • Розмір допомоги через тимчасову втрату працездатності розраховується із врахуванням страхового стажу: якщо він менший, ніж 3 роки, сума дорівнює 50% середньої зарплати, за умови страхового стажу у 3-5 років, особі виплатять 60% середньої заробітної плати, у 5-8 років – 70%, а за стажу понад 8 років чи пільг згідно з законодавством виплатять 100% суми.
  • Право отримати таку допомогу має будь-який застрахований громадянин України, особа без громадянства із членами їхніх сімей за умови їх проживання в Україні.
  • Фонд соціального страхування виплатить фінансову допомогу через тимчасову втрату працездатності через страховий випадок під час роботи чи здійснення підприємницької або іншої діяльності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас