Starbucks прогнозує зниження темпів зростання прибутку в 2020 фінроці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starbucks прогнозує зниження темпів зростання прибутку в 2020 фінроці

Фондовий ринок
1145
Американська Starbucks Corp., що володіє найбільшою в світі мережею кав’ярень, очікує уповільнення темпів зростання прибутку в 2020 фінансовому році, який стартує в жовтні 2019 року.
Головний фінансовий директор Starbucks Патрік Грісмер заявив у середу, що в наступному фінроці прибуток у розрахунку на акцію зросте “істотно слабшими” темпами, ніж 10%, прогнозовані на поточний рік.
Такий прогноз пов’язаний з тим, що позитивний вплив податкової реформи на фінансові показники Starbucks, що проявилося в 2019 фінроці, в наступному році зійде нанівець. Крім того, за словами Грісмера, компанія активно викуповувала акції в рамках програми, розрахованої і на 2020 рік, у зв’язку з чим в наступному фінроці обсяги викупу акцій будуть меншими, і, відповідно, позитивний вплив цього фактора на прибуток також буде меншим.
Активізація викупу акцій зумовлена ​​швидким зростанням їх вартості, зазначив Грісмер.
“Я б сказав, що ми рухаємося на повній швидкості з точки зору операційних показників, зберігаючи фокус уваги і дисципліну, необхідні для утримання темпів зростання на рівні, характерному для такої компанії, як Starbucks”, – заявив він.
За словами Грісмера, компанія зберігає впевненість у своїй стратегії, незважаючи на те, що два разові фактори негативно позначаться на її прибутку в наступному році.
Прогноз експертів, опитаних FactSet, передбачає, що прибуток Starbucks в 2019 фінроці, що завершується 30 вересня, складе $2,82 на акцію, а в 2020 фінроці збільшиться на 10,6%, до $3,12 на акцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас