Бюджет Києва в 2022 році може скласти понад 71 мільярд - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Києва в 2022 році може скласти понад 71 мільярд - Кличко

Казна та Політика
503
З огляду на тенденції розвитку міста, бюджет Києва в 2022 році може скласти понад 71 мільярд гривень.
Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на розширеному засіданні колегії КМДА, повідомляє прес-служба мерії.
За його словами, саме такий показник закладено в середньостроковому “прогнозі бюджету міста Києва”, який презентували під час засідання. Зазначається, що це перший подібний прогноз кошторису, який розробила столична влада.
“Цей фінансовий прогноз стосується 2020-2022 років. І стане “дорожньою картою” для стратегії розвитку столиці. Адже саме запровадження середньострокового бюджетного планування має посилити бюджетну дисципліну. А також – запровадити ефективний механізм управління бюджетними коштами”, – сказав мер.
Він додав, що це – можливість планування ресурсів на перспективу. А також визначення пріоритетів у використанні бюджетних коштів та їх ефективний розподіл.
“Середньострокове бюджетне планування надає більше можливостей і для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів”, – зазначив мер.
Кличко підкреслив, що, з огляду на тенденції розвитку міста в 2020-2022 роках, прогнозується зростання валового регіонального продукту в Києві в рамках 4,5-5,7%.
“Це дасть можливість істотно збільшити кошторис міста. Уже наступного року ми можемо отримати бюджет майже 64 млрд гривень. У 2021 – понад 68 млрд. А в планах на 2022 – 71 з половиною мільярд гривень, – зазначив Кличко.
Також мер нагадав: “У 2015 році бюджет столиці склав 31 млрд гривень. Сьогодні, завдяки ефективним змінам в управлінні містом, ми отримали на цей рік бюджет понад 58 млрд грн”.
Мер зазначив, що збільшити надходження до бюджету планують в тому числі і за рахунок проведення прозорих конкурсів на приватизацію об’єктів комунального майна та конкурсів на оренду торгових майданчиків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас