В ЄС більш ніж 300 млн євро використовувалися не за призначенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС більш ніж 300 млн євро використовувалися не за призначенням

Світ
235
У Європейському Союзі (ЄС) виявили махінації на 371 млн євро, що пов’язані із забезпеченням житла та харчування біженців у Італії.
Це випливає з річного звіту, який публікує Європейська служба по боротьбі з шахрайством (OLAF).
Повідомляється, що в 2018 році в Євросоюзі близько 371 млн євро були використані не за призначенням чи незаконно привласнені.
“Ці кошти будуть поетапно відшкодовуватися відповідними владами ЄС і країн – членів союзу з тим, щоб проекти принесли користь і поліпшили життя всіх європейців”, – йдеться в повідомленні.
За попередньою інформацією, мова йде про проекти із забезпеченням житлом і харчуванням шукачів притулку в Італії. Так, біженці і мігранти не завжди отримували належного їм за законом харчування, а в ряді випадків були змушені використовувати продукти, термін придатності яких вже закінчився.
Зазначимо, що слідчі пов’язали ці факти з діяльністю організованих злочинних угруповань. Прокуратура Італії по боротьбі з мафією почала розслідування відносно 84 осіб.
У 2017 році обсяг нецільових витрат був майже в 10 разів більшим і перевищував 3 млрд євро. Такий великий розрив в цифрах в порівнянні з минулим роком пов’язаний з тим, що два роки тому слідчі проводили спеціальне розслідування, що стосувалося шахрайства на митниці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас