Німці показали інтер'єр «сонячного» електромобіля Sono Sion — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці показали інтер'єр «сонячного» електромобіля Sono Sion

Технології&Авто
4495
Німецький виробник незвичайного електромобіля Sono Sion вперше показав зображення його інтер’єру, який відрізняється наявністю лишайника в системі вентиляції та фільтрації повітря. Про імовірну наявність рослинності в цій моделі відомо досить давно, проте навряд чи хтось міг припустити, що розробники залишать цю особливість у серійній версії і більш того – зроблять її одним з видимих елементів оформлення.
Власне, фотографії приладової панелі повністю розкривають задумку Sono Motors – лишайник захований під скляним ковпаком, який проходить майже по всій ширині приладової панелі. Цей елемент навіть отримав власне ім’я – breSono, при цьому творці запевняють, що живий лишайник Cladonia rangiferina не вимагає додаткового догляду (якщо все ж зів’яне, дилер надішле насіння?).
Інша частина приладової панелі типова для сучасних електромобілів — основні показники винесені на центральний 7-дюймовий дисплей, розміщений за рульовим колесом. Інфотейнмент-екран з діагоналлю 10 дюймів розміщений ближче до центру панелі, туди виводиться вся додаткова інформація, включаючи навігацію, клімат-контроль, мультимедіа і т. д. Другий екран отримав напівзігнуте «підборіддя» з сенсорними кнопками для більш зручної взаємодії з інтерфейсом.
Система підтримує підключення смартфонів за стандартом Apple CarPlay і Android Auto, приймає дзвінки за допомогою Bluetooth, а також має фірмовий додаток goSono для додаткової функціональності. Наприклад, за його допомогою можна буде заряджати інші електромобілі або ділитися своїм примірником з друзями і сусідами в режимі каршерингу.

Нагадаємо, що однією з найцікавіших особливостей електромобіля Sono Sion виступають вбудовані в кузов сонячні батареї. Вони здатні додати до 34 км пробігу (до того ж до стандартних 255 км) в сонячний день за рахунок підзарядки основної батареї ємністю 35 кВтг. Потужність електродвигуна становить 120 кВт, крутний момент — 290 Нм, час розгону до «сотні» — менше ніж 9 секунд, максимальна швидкість — 140 км/год. Електромобіль підтримує швидкісну зарядку потужністю до 50 кВт або стандартну від трифазної мережі потужністю 11 кВт.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас