Нацбанк бере участь у понад 400 судових процесах про виведення банків з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк бере участь у понад 400 судових процесах про виведення банків з ринку

Казна та Політика
168
Національний банк України бере участь у більш ніж 400 судових процесів щодо рішень про виведення банків з ринку та повернення кредитів рефінансування, наданих збанкрутілим банкам.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
“Більше 400. Стільки справ за участі Національного банку сьогодні розглядається в різних судах України і не лише. Вони відтягують ресурси НБУ та часто спрямовані на оскарження тих дій регулятора, які безпосередньо пов’язані з виконанням ключових функцій НБУ і без яких неможливою була б макрофінансова стабільність, якої Україні вдалося досягнути”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, все це спроба підірвати авторитет і незалежність регулятора, а отже, і стати на заваді виконанню призначення НБУ – бути на захисті цінової та фінансової стабільності.
“Наслідки відчує кожен. Тому ми переконані, це повинні бачити, знати і розуміти усі українці. Сьогодні ми робимо ще один крок назустріч більшій прозорості і на сторінці «Неприватний шторм» розкриваємо беспрецендентний обсяг систематизованої інформації про перебіг судових справ, у яких задіяний Національний банк”, – додали в прес-службі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас