"Центренерго" виділить 50 млн грн на запуск нового очисного забою на шахті "Капітальна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" виділить 50 млн грн на запуск нового очисного забою на шахті "Капітальна"

Енергетика
167
“Центренерго” профінансує запуск нової лави на одній з найбільших в Україні шахт “Капітальна” в Мирнограді на Донбасі на 50 млн грн.
“Сьогодні шахта вже отримала обладнання на 38 млн гривень, планується ще один транш у розмірі 12 млн гривень. Кошти будуть витрачені на запуск другої північної лави. Керівництво “Центренерго” пішло назустріч і перерахувало нам кошти в якості передоплати за видобуте вугілля. Вперше за всю історію взаємин вугільників і енергетиків, енергогенеруюча компанія взяла на себе за фактом обов’язки держави і самостійно прийняла рішення про фінансування розвитку вуглевидобутку, а відповідно і про посилення власної сировинної бази.
Наприклад, добова норма видобутку вугілля на шахті наразі – 1600 тонн. Запуск нової лави дозволить добувати близько 3000 тонн на добу, що сильно допоможе поліпшити наше фінансове становище”, – повідомив генеральний директор ДП “Мирноградвугілля” Олександр Зорін.
За його словами, запуск нового очисного забою на шахті планується в кінці вересня.
“Для шахти це серйозний крок почати працювати, збільшувати кількість робочих місць, підвищувати обсяг видобутку вугілля. Попередньо ми плануємо, що середньомісячний видобуток може зрости вдвічі. Якщо зараз за місяць шахта видобуває 46-48 тисяч тонн вугілля, то після запуску нового очисного забою видобуток збільшиться до 90 тисяч тонн”, – розповів Зорін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас