Міжбанк: відшкодування ПДВ і аукціони Мінфіну можуть розгойдати ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: відшкодування ПДВ і аукціони Мінфіну можуть розгойдати ринок

Валюта
1424
Середа на валютному ринку пройде під впливом трьох основних чинників:
1) Завершення незабаром звітного періоду і продовження великих виплат відшкодувань ПДВ експортерам. Експортери вже з минулої п’ятниці почали отримувати гривневі ресурси від Держказначейства і їхнє бажання продавати валюту поступово знижується. У всякому разі – вони готові це робити тільки за прийнятними для себе котируваннями, тобто – подорожче. А до завершення серпня залишилося всього три робочі дні, що змушує всіх клієнтів активізувати свої господарські операції як в гривні, так і у валюті. Зростання вливань в систему гривні від держави при активізації покупців валюти – дозволяє спекулянтам періодично розгойдувати курс, підлаштовуючись під дії великих гравців;
2) Розрахунки вітчизняних клієнтів і нерезидентів по вчорашньому аукціону Мінфіну з продажу ОВДП. Його обсяги виявилися вельми середніми – продано паперів на суму всього 1,77 млрд гривень і особливого припливу валюти на міжбанк для їх оплати з боку іноземців чекати не варто. Але невеликі суми (за нашими розрахунками до 25-35 млн доларів максимум) – нерезиденти продати можуть;
3) Дії Нацбанку і поведінка готівкового ринку. Регулятор продовжить практику викупу надлишку долара на міжбанку в свої резерви і якщо сьогодні нерезиденти вирішать продавати валюту під розрахунки за ОВДП – ми побачимо на ринку Нацбанк з її купівлею через Matching. Це утримає долар від істотного просідання на торгах.
Готівковий ринок продовжує працювати з оглядкою на міжбанк, але поступово намагається вже бути більш “самостійним”. У всякому разі – власники обмінників перестали гарячково міняти свої цінники протягом дня. І більше того, сьогодні навіть дещо звузили спред між купівлею і продажем долара, що свідчить про те, що великих загроз і стрибків курсу вони не очікують.
Спекулянти працюватимуть у форматі “в дві сторони”, а дії і курсові завдання великих експортерів та імпортерів сьогодні продовжать істотно впливати на поведінку котирувань міжбанку протягом дня.
Ми на середу прогнозуємо коридор по долару в межах 25,10-25,25 гривень і статистику торгів в межах до 390 млн доларів при укладенні до 530-610 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,1300 / 25,1500
євро – 27,90 / 27,92
російський рубль – 0,378 / 0,378
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас