НАБУ через суд вимагає у ПриватБанка всю документацию щодо юррадників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ через суд вимагає у ПриватБанка всю документацию щодо юррадників

Фондовий ринок
208
ПриватБанк 26 липня цього року, на наступний день після завершення слухання справи проти колишніх акціонерів в Апеляційному суді Англії і Уельсу, отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) всі документи про підстави та умови отримання послуг від юридичних радників та інших консультантів.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у банку у вівторок, посилаючись на отриману постанову суду, підставою для слідчих дій детективів НАБУ є заяви 2017-2018 рр. від народних депутатів Ради минулого скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, яких в ЗМІ і відкритих джерелах пов’язують з колишніми власниками банку.

Битва кредиток: monobank vs Приватбанк

“Провадження за їхніми скаргами були зупинені слідчими органами ще в 2017 році, але з невідомих причин відновлені влітку 2019 року”, – відзначили в ПриватБанку.
У фінустанові також звернули увагу, що детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла “реальна загроза заміни або знищення документів”. У банку також висловили здивування тим, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що Приватбанк нібито порушив закон “Про державні закупівлі”, хоча його дія на комерційні банки не поширюється.
Одночасно ПриватБанк був повністю виключений з судового процесу і позбавлений будь-якої можливості представити свою позицію і докази в суді, тоді як винесена постанова оскарженню не підлягає, вказали в фінустанові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас