Майже 46% коштів з карток українці витрачають на харчі – ПриватБанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 46% коштів з карток українці витрачають на харчі – ПриватБанк

Особисті фінанси
81
У липні в мережі торгових терміналів ПриватБанку українці витратили з банківських карток понад 20,8 млрд грн, з них 9,5 млрд – на продукти харчування. Як повідомили в банку, на другому місці за обсягами були витрати на кафе, ресторани та інші місця громадського харчування – 2,1 млрд грн.
Майже 10%, або 2 млрд грн, у липні українці витратили на меблі та товари для дому, а понад 1,5 млрд грн – на одяг та взуття. У топ-5 витрат з карток українців також входять витрати на аптеки та медицину – 1,45 млрд грн.
За словами керівника напрямку обслуговування торговельних підприємств ПриватБанку Євгена Васильцова, сьогодні мережа POS-терміналів банку налічує 200 тисяч пристроїв, тому така статистика є репрезентативною для всієї України. «Ми цілеспрямовано переводимо Україну на безготівкові розрахунки. Це не лише сучасно, але й зручно. 200 тисяч терміналів – наш новий рекорд, але зупинятися на ньому ми не збираємося», – зазначив Євген Васильцов.
Найбільше терміналів ПриватБанку діє в продуктових магазинах та супермаркетах – майже 65 тисяч. 30 тисяч пристроїв функціонують у меблевих та ремонтних магазинах, 25 тисяч POS-терміналів дають змогу розраховуватися в закладах харчування. До топ-5 найбільш безготівкових сфер увійшли також магазини одягу та взуття й аптеки. Щомісяця клієнти банку здійснюють у POS-терміналах понад 100 мільйонів операцій.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас