В Україні створять систему обміну даними для суден і портів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять систему обміну даними для суден і портів

Казна та Політика
177
Адміністрація морських портів та онлайн-платформа морських перевезень ShipNEXT розпочинають розробку системи цифрового обміну даними для суден і портів на кшталт тієї, що працює у порту Гамбурга.
Це стало можливим завдяки підписаному меморандуму, повідомляє прес-служба АМПУ.
“Головна мета проекту – створення сервісу, який дозволить у режимі онлайн розраховувати час підходу суден до порту”, – зазначили у прес-службі.
Завдяки цьому капітани зможуть обирати оптимальну швидкість підходу до порту, щоб не витрачати зайве пальне та час в очікуванні на рейді. А портові адміністрації зможуть значно покращити ефективність і точність планування руху суден в акваторії портів.
“Мій досвід роботи в портах ЄС свідчить, що максимальна прозорість, зрозумілість та передбачуваність усіх процесів мають велике значення для забезпечення якісного сервісу. Тому портова галузь в усьому світі йде шляхом автоматизації потоків документації, підвищення ефективності роботи та мінімізації людського фактору. Саме це ми робимо в АМПУ”, – зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
За його словами, аналог такої системи працює у порту Гамбурга.
“Система розроблена як єдина онлайн-платформа для обслуговування всіх видів вантажу, проведення всіх видів операцій з ними та суднами, тому залучення до неї масиву інформації про суднозаходи та портову інфраструктуру, якими володіє АМПУ, – дуже важливе для обох сторін та перспективне для всього ринку”, – додав зі свого боку директор і засновник ShipNEXT Олександр Варваренко.
Зазначається, що користування системою для її учасників буде безкоштовним.
В АМПУ додали, що підписання меморандуму між нею та ShipNEXT сприятиме подальшому впровадженню проектів, спрямованих на цифровізацію та прозорість галузі морської логістики.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас