British Airways планує запустити завод з виробництва біопалива з відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Airways планує запустити завод з виробництва біопалива з відходів

Енергетика
336
Компанії Shell, British Airways і Velocys хочуть побудувати перший у Європі великий завод з виробництва реактивного палива з побутових і комерційних відходів.
На частку авіації припадає близько 2,5% світових викидів вуглекислого газу, пише World News-Monitor. Але, за прогнозами, вона буде рости разом зі збільшенням авіаперевезень. А як відомо, країни прагнуть обмежити викиди для уповільнення зміни клімату.
Так, British Airways, Shell і Velocys направили місцевій владі Північно-Східного Лінкольншира заявку на дозвіл побудувати завод на їхній території. Вони планують використовувати для виробництва біопалива побутове та комерційне сміття, який в іншому випадку опиниться на звалищах або сміттєспалювальних заводах. Біологічне авіапаливо буде виділяти приблизно на 70% менше парникових газів у порівнянні з викопним аналогом.
Три компанії вже вклали в проект 8,8 млн доларів. Уряд Великобританії вклав близько 0,5 млн коштів для фінансування будівництва, яке створить 130 постійних робочих місць. Рішення ради Лінкольнширу очікують до кінця листопаду.
Авіаційна галузь прагне скоротити викиди парникових газів на 50% до 2050 року в порівнянні з 2005 роком. Використання біопалива з низьким вмістом вуглецю – важливий крок для досягнення цієї мети.
Технологія “Waste-to-energy” (енергія з відходів) широко використовується в енергетичному секторі – побутові, харчові і біовідходи, що спалюються для вироблення електроенергії.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас