У Запоріжжі курсуватимуть електричні рейсові автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі курсуватимуть електричні рейсові автобуси

Казна та Політика
614
Наступного року на вулицях одного з міст України з’являться 10 електричних автобусів, які закуплять в рамках реалізації Кіотського протоколу. Загальна вартість цього проєкту дорівнює 217,66 мільйона гривень.
На електробуси, зокрема, виділять 179,2 млн грн. Тобто один такий екологічний транспортний засіб коштує 17,9 млн грн. На покупку стандартних станцій підзарядки виділять 8,49 млн грн, а на покупку станцій швидкої підзарядки 2,74 млн грн. Першими їх запустять в Запоріжжі.
Стандартні станції підзарядки встановлять в автопарках, а станції швидкої підзарядки – на кінцевих зупинках громадського транспорту. Електробуси будуть забезпечені безперебійним живленням. На жаль, джерела не називають марку електробусів, які закуплять для Запоріжжя. Можливо, це будуть польські електричні автобуси Urbino компанії Solaris.

Довідка Finance.ua:

  • Україна приєдналася до Кіотського протоколу у 2004 році. Вона отримала певні квоти на рівень викидів у атмосферу шкідливих речовин. Невикористані квоти Україна продала іншим країнам.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас