РФ оскаржила перемогу Ощадбанку в арбітражі за активи в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ оскаржила перемогу Ощадбанку в арбітражі за активи в Криму

Фондовий ринок
513
Росія оскаржила рішення паризького арбітражу за позовом українського Ощадбанку, вказавши, що кримське відділення установи не підпадає під дію договору про захист інвестицій.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції РФ.
“Кримське відділення Ощадбанку, про експропріацію якого заявляє банк, також існувало вже за радянських часів і було частиною Ощадбанку ще до 1992 року. Ощадбанк промовчав про ці факти в арбітражному розгляді”, – йдеться в повідомленні прес-служби.
Зазначається, що виявлені докази “дозволили РФ на підставі норм французького права звернутися 19 серпня за переглядом арбітражного рішення в той же суд, який виніс перше рішення”.
У Мін’юсті нагадали, що з 2018 року РФ оскаржує правомірність арбітражних рішень, винесених за позовами українських олігархів Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова і підконтрольних їм компаній, а також за позовами держкомпаній України, поданих в рамках двосторонньої угоди Росії і України про заохочення і взаємний захист інвестицій і пов’язаних з активами в Криму.
“В ході зазначеної роботи були виявлені внутрішні документи одного з позивачів – Ощадбанку, які свідчать про те, що його так звана інвестиція ніколи не захищалася зазначеною угодою”, – йдеться в прес-релізі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас