Ощадбанк в суді домігся можливості реалізувати контрольний пакет акцій "АвтоКрАЗу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк в суді домігся можливості реалізувати контрольний пакет акцій "АвтоКрАЗу"

Фондовий ринок
231
Господарський суд Києва 20 серпня повністю задовольнив позов Ощадбанку до низки ТОВ про звернення стягнення на акції АТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), що їм належать, номінальною вартістю 185 млн грн (32,7% статутного капіталу підприємства) в рахунок погашення боргу компанії перед банком за кредитним договором шляхом продажу на публічних торгах в рамках процедури виконавчого провадження.
Відповідно до прес-релізу банку, пакетом акцій володіють ТОВ “Феррекспо”, “Газотурбінні технології”, “Нові промислові технології”, “Промінек” і “Перт”.
Прес-служба Ощадбанку інформує, що на сьогодні Державна виконавча служба готується реалізувати 23% акцій “АвтоКрАЗу”, на які Ощадбанк звернув стягнення раніше згідно з постановою Північного апеляційного господарського суду від 22 липня 2019 року і рішенням Госпсуду Києва від 19 грудня 2016 року.
“Таким чином, після набрання рішенням Госпсуду Києва від 20 серпня в законної сили Ощадбанк отримає можливість реалізувати через Державну виконавчу службу контрольний пакет акцій боржника (майже 56%) після кількох років судових баталій”, – наголошується в прес-релізі.

Довідка Finance.ua:

  • АТ “АвтоКрАЗ” – єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів.
  • 2018 рік комапанія завершила з чистим збитком в розмірі 4,7 млрд грн, проти 90 млн грн роком раніше.
  • Минулого року реалізовано 540 автомобілів (очікувалося близько 1,2 тис.), в тому числі 93% – на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас