НБУ покращує систему здійснення касових операцій банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ покращує систему здійснення касових операцій банків

Казна та Політика
515
Нацбанк оптимізує касові операції та роботу банків з готівкою національної та іноземної валют відповідно до актуальних вимог законодавства.
Про нові норми свідчить постанова Правління НБУ від 15 серпня 2019 року, а набирає чинності документ із 1 вересня.
Зокрема, згідно із змінами, банкіри виключили із касових документів реквізиту “Код банку” через запровадження IBAN в Україні, а також скасували “картку зі зразками підписів” клієнтів при обслуговуванні банком їхнього рахунку.
Банки змушені будуть здавати готівку в гривнях разом із непридатними до обігу монетами і банкнотами для подальшого вивезення їх до НБУ.
Також документ вказує на те, що банк першочергово має задовольняти потреби своїх клієнтів у готівці за рахунок власних надходжень та перерозподілу готівки у власній мережі, а в разі її недостатності – придбання її в уповноважених банках.
Національний банк тепер особисто контролюватиме якіст придатних до обігу банкнот гривні банку, що сортувалися автоматично.
Регулятор також змінив порядок зберігання розмінних монет у сховищах банків та встановив єдині характеристики пакувальних матеріалів для банкнот нового номіналу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас