Підрозділ Airbus використовує штучний інтелект для скорочення витрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підрозділ Airbus використовує штучний інтелект для скорочення витрат

Фондовий ринок
266
Американський підрозділ європейського авіабудівного концерну Airbus SE використовує технології на основі штучного інтелекту з метою скоротити витрати.
За словами голови відділу з фінансових послуг і контролю за дотриманням встановлених вимог Річарда Маcці, на якого посилається Dow Jones, менше двох років тому чотири співробітника Airbus Americas Inc. обробляли близько 25 тис. звітів про відрядження та витрати, які щорічно заповнюють співробітники в Техасі, Вірджинії, Флориді та Мексиці. Аналіз кожного звіту вручну міг займати близько однієї години або більше, якщо він був написаний мовою, якої не знає співробітник.
Тим часом минулого року відділ перейшов на систему аналізу документації з використанням штучного інтелекту. Розроблена AppZen система аналізує звіти, перевіряє чеки і розпізнає понад 100 мов.
В результаті на сьогоднішній день співробітникам підрозділу необхідно перевіряти лише кілька деталей у звітах, які система визначила як такі, що не відповідають нормам, каже Масці.
Завдяки системі американський підрозділ Airbus розраховує зекономити 100 тис. доларів у поточному році і як мінімум 200 тис. доларів в 2020 році. Економія викликана скороченням годин роботи співробітником і зростанням відмов на оплату витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас