Граємо і вчимося, STEM - освіта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Граємо і вчимося, STEM - освіта

Фондовий ринок
840
Граємо і вчимося, STEM - освіта
Як ми познайомились зі STEM-освітою
Конструктор у нашій родині мабуть був завжди. Точніше ми подарували його дочці на перший день народження. Їй було дуже цікаво спочатку роздивлятися різнокольорові кубики, складати найпростіші «будиночки» й разом з батьками будувати фантазійні міста.
Дочка підросла. З’явився й синок, який буквально з пелюшок тягнувся до конструктора. Не дарма кажуть, що у хлопчиків від народження схильність до техніки. Ми всі гралися разом. Міста ставали складніше, більше фантазії використовувалося. Але буле одне «але»: вони були статичними, не вистачало динаміки, руху. Тоді ми з чоловіком вирішили подивитися «що придумали цікавого» у інтернеті та дізналися про STEM.
Граємо і вчимося, STEM - освіта
Що таке STEM
STEM це абревіатура від англійської Science, Technology, Engineering, Mathematics – наука, технології, інженерія, математика. Це спеціальна методика освіти, яка допомагає зацікавити дитину у вивченні різних наук та навчити використовувати отримані знання на практиці. Завдяки цьому діти у ігровій формі отримують знання й вчаться нестандартно мислити. Різноманітні конструктори допомагають вивчити фізичні властивості предметів, а також різні фізичні процеси та явища. А яке ж було моє здивування, коли я дізналася, скільки буває видів конструкторів!
Які бувають розвиваючі конструктори
Виявляється, придумано чимало конструкторів для розвитку інженерних здібностей та логіки дитини з малечку до глибокої старості:
  • М’які. Такі набори складаються з м’яких кубиків, пірамідок, конусів та інших елементів. З них легко побудувати найпростіші спорудження. Розвивають просторове мислення та кольорове сприйняття. Добре підходять самим маленьким.
  • Паперові (картонні). Пам’ятаєте, раніше у дитячих журналах була вкладка за деталями, які потрібно вирізати, склеїти або скласти й виходив будинок, або кораблик, або ще що-небудь. Ось це і є паперовий конструктор. Тільки сьогодні такі конструктори зробили крок далеко від тих, що були у журналах. З паперу можна скласти не тільки прості спорудження, але навіть космічні кораблі та макети архітектурних пам’яток. Він добре розвиває образне мислення, логіку, посидючість, акуратність, а також вміння працювати за такими матеріалами як папір та клей.
  • Металеві. Такий набір складається з безлічі металевих пластин різної форми, які можна з’єднувати з допомогою справжніх інструментів та набору метизів. Такі набори містять багато дрібних деталей, тому розраховані на дітей старше 6 років. Вони добре розвивають інженерне мислення, творчі здібності, фантазію, логіку та моторику.
  • Пластикові. Пластик добре обробляється, легкий та яскравий, тому з нього зроблені самі різноманітні конструктори.
  • Магнітні. Такі набори складаються з деталей з магнітами. Вони допомагають наочно продемонструвати таке фізичне явище як магнетизм та зацікавити дитину у подальшому вивченні фізики.
  • Динамічні. У набір звичайно входять шестерні, рухомі з’єднання, механізми тощо. З деталей можна скласти яку-небудь конструкцію з рухомими елементами. Рух створюється за рахунок механіки. Ці конструктори добре розвивають інженерне мислення, логіку, фантазію, допомагають вивчити механіку.
Граємо і вчимося, STEM - освіта
  • Електронні. Для вивчення устрою електронних приладів та електрики в цілому добре підійдуть ці набори. У них входить багато різних деталей: резистори, конденсатори, транзистори, світлодіоди, мікросхеми тощо. З них можна швидко складати різні електронні пристрої просто вставляючи деталі у макетну плату. Паяти нічого не потрібно.
Які представлені на ринку України
В інтернеті та магазинах нашої країни можна знайти практично будь-яку іграшку: від відомих Лего та Магформерс до китайських аналогів. Особисто нам сподобалися конструктори українського бренду BitKit на сайті bitkit.com.ua. Там можна обрати набори як для початківців, з детальною інструкцією, так й для «просунутих» юних інженерів готових до рішення складних завдань.
Граємо і вчимося, STEM - освіта
Реакція дітей на STEM-іграшки
Кожна покупка нового набору приносила у нашу родину море позитивних емоцій. Діти із захопленням розглядали красиву упаковку у передчутті чогось нового та цікавого. Та що казати про дітей, ми з чоловіком відкрили для себе багато цікавого. Ми наче самі стали дітьми. Ці ігри одірвали всіх від комп’ютера та гаджетів й зібрали разом.
Ці ігри не тільки захоплюючі, але й корисні. Діти вивчають фізику та інженерію у процесі ігри, вчаться взаємодіяти між собою для досягнення спільної мети. Це допоможе їм у майбутньому обрати затребувану професію та знайти спільну мову з колегами.
Добре, що є так багато захоплюючих та корисних для дітей ігор!
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас