У Фінляндії викрили відмивання коштів на суму близько 140 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фінляндії викрили відмивання коштів на суму близько 140 млн євро

Кримінал
444
Центральна кримінальна поліція Фінляндії розкрила історично велике відмивання грошей, під час якого було відмито коштів на суму близько 140 млн євро.
Про це повідомляє Yle.
У справі пред’явлено звинувачення двом громадянам Естонії. Поліція вважає, що відмиті гроші належать російському організованому злочинному угрупованню. Представників угруповання, однак, не вдалося пртягти в Фінляндії до відповідальності.
За словами інспектора кримінальної поліції Ярмо Койстінена, йдеться про найбільше в історії Фінляндії відмиванні коштів – їх відмивали через фінську будівельну компанію.
Справу почали розслідувати в 2014 році. Під підозру потрапила діяльність фінської будівельної фірми HTR Talonrakennus Oy, якою управляли двоє естонців.
У 2014 році на рахунки фірми в банках Nordea і Danske Bank всього через кілька місяців було перераховано близько 140 млн євро. Банки звернулися в поліцію через підозрілі перекази.
Обвинувачені естонці заперечують провину. На поліцейських допитах вони розповіли, що гроші пов’язані з проектом будівництва доріг в російській Карелії.
Слідство встановило, що гроші належать підставним російським компаніям і взяті з банків, які були в Росії закриті за підозрою у відмиванні грошей.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас