Instagram боротиметься з новинами-фейками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Instagram боротиметься з новинами-фейками

Фондовий ринок
187
Instagram запустила нову функцію, за допомогою якої користувачі зможуть відзначати пости, які містять недостовірну інформацію.Схоже, Instagram вирішив боротися з великою кількістю фейкових новин і постів з відверто неправдивою інформацією, яку користувачі поширюють заради популярності. У американських користувачів соціальної мережі вже з’явилася можливість поскаржитися на недостовірні факти.
Перевіряти звернення будуть співробітники спеціального сервісу фактчекінгу, розробленого Інститутом Пойнтера – американською неурядовою організацією, що спеціалізується на освіті та тренінгах в сфері журналістики. Якщо фахівці з фактчекінгу визнають інформацію недостовірною, пост видаляти не будуть (мабуть, про всяк випадок), але його видача в пошуку буде істотно обмежена.
На думку адміністрації Instagram, це дозволить боротися з розповсюдженням фейкових новин за допомогою популярних хештегів, чим нерідко зловживають користувачі в гонитві за популярністю і лайками. Наприклад, хтось публікує в Instagram зображення, на якому написано 2+2=5 і використовує в пості хештег #MathExpert для просування публікації. Коли на цей пост хтось поскаржиться і його перевірять фахівці Інституту Пойнтера, публікація просто перестає відображатися в результатах пошуку за хештегом #MathExpert. Функція стане доступна користувачам по всьому світу у вересні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас