Киянам нагадали про нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам нагадали про нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи

Особисті фінанси
1645
Столичні податківці звертають увагу киян-платників, що відтепер діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Згідно з наказом Міністерства фінансів, ця форма доповнена інформацією про доходи, отримані в якості винагороди, та про доходи, отримані за оренду землі.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.
“Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що у зв’язку з офіційним опублікуванням з 07.08.2019 року набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України №177 від 25.04.2019 року «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859», яким затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи”, – ідеться в повідомленні.
Серед основних змін:
  • введено окремий додаток Ф3 «РОЗРАХУНОК суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку».
Крім того, Розділ ІІ декларації «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу», доповнено новими рядками:
  • 10.2 «Дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру»;
  • 10.4.1 «Дохід, отриманий від фізичної особи – платника податку (орендаря), який не є податковим агентом, за оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси платника податку (орендодавця)».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас