Офіційне повідомлення правління АТ "Банк Альянс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційне повідомлення правління АТ "Банк Альянс"

Особисті фінанси
138
Правління АТ «Банк Альянс» офіційно повідомляє, що банк має прозору структуру акціонерного капіталу, яка постійно висвітлюється на веб-сайті Національного банку України та на веб-сайті Банку і є загальнодоступною. Власником істотної участі в Банку є Сосіс Олександр Йосипович, якому належить 89,289006% акцій Банку.
На виконання вимог законодавства, при плануванні будь-якою особою набуття істотної участі в банківської установі, Національним банком України ретельно вивчається ділова репутація такої особи, оцінюються держала походження грошових коштів та за результатами вивчення повного пакету документів погоджує або відмовляє у набутті істотної участі в капіталі банку. АТ «Банк Альянс» стверджує, що не подавав до НБУ пакету документів щодо жодної нової особи на погодження набуття істотної участі в капіталі Банку.
АТ «Банк Альянс» дотримується усіх фінансових нормативів, які передбачені діючим банківським законодавством України. Станом на 08.08.2019 року фактичні значення склали:
Миттєва ліквідність – 58% (нормативне значення – min 20%)
Поточна ліквідність – 83% (нормативне значення – min 40%)
Короткострокова ліквідність – 82% (нормативне значення – min 60%)
Коефіцієнт покриття ліквідністю, LCR Total – 168% (нормативне значення – min 90%)
Коефіцієнт покриття ліквідністю, LCR FX – 203% (нормативне значення – min 90%)
Виважена кредитна політика Банку відображається в найкращому серед банків показнику проблемної кредиторської заборгованості. Частка простроченого кредитного портфелю складає всього 0,4% (середній показник серед банків – 50%).
У липні 2019 року Національним рейтинговим агентство «Рюрік» Банку присвоєно найвищий рівень рейтингу кредитоспроможності до рівня uaAАA, зі зміною прогнозу на «стабільний», а також визначено рейтинг депозитів банку на рівні r5-.
Свідченням інтенсивного розвитку Банку також є постійне розширення спектру послуг, які пропонуються клієнтам. Зокрема, згідно з рішенням НКЦПФР №387 від 23.07.2019 року, Банком у серпні отримано ліцензії на здійснення професійної діяльності з торгівлі цінними паперами (Дилерська діяльність) та на здійснення професійної депозитарної діяльності, як депозитарної установи на фондовому ринку.
Оприлюднені вище показники підтверджується офіційною відповіддю Національного банку України про підтвердження інформації про діяльність Банку (додається у вкладенні).
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас