Трамп повідомив, чому відстрочка мит піде на користь Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп повідомив, чому відстрочка мит піде на користь Китаю

Світ
304
Президент США Дональд Трамп заявив, що відстрочка введення мит на товари з КНР до середини грудня, про яку було оголошено днем ​​раніше, принесе значну користь Китаю.
Відповідне повідомлення американський лідер розмістив на своїй сторінці в Twitter. “Позитивні заяви були сформульовані в розмові з Китаєм днями. Вони поглинають мита девальвацією своєї валюти і вливають гроші в свою систему. Для американських споживачів підходить у вересні, але від короткої відстрочки до грудня буде багато користі. Відстрочка насправді більше піде на користь Китаю, ніж нам, але буде мати симетричну відповідь”, – написав американський лідер.
Він також вказав на те, що Китаю необхідно мирно розібратися з ситуацією в Гонконзі, де два місяці тому спалахнули масові протести проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу в материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних в порушенні законів КНР або якы перебувають у розшуку.
Під тиском громадськості голова місцевої адміністрації Керрі Лам зняла законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів. “Мільйони робочих місць зникають в Китаї на користь інших країн, які не обкладаються митом. Тисячі компаній залишають. Звичайно, Китай хоче укласти угоду. Нехай спочатку гуманно розберуться з Гонконгом!” – вказав Трамп.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас